Sahaja Jóga

Sahaja (ejtsd: szahadzsa) jelentése spontán és velünk született.
Jóga az önvalónkkal és a mindenen átható isteni erővel való kapcsolatot, egységet jelenti.
A sahaja jóga a szívünkben levő önvalóval, vagy a tiszta lélekkel való spontán kapcsolat - önmegvalósulás állapota.

Ejsze ebben is kell mozogni?
Nem épp. Mivel ez egy állapotot jelent néha öntudatlanul is bele lépsz, függetlenül attól, hogy épp szaladsz, egyhelyben ülsz vagy a barátaiddal diskurálsz. De a legbiztosabban abban a pillanatban, amikor egy szép, felemelő klasszikus zenedarabot hallgatsz meg, vagy rácsodálkozol egy festménmyre, vagy épp a természetre és egy kellemes, megnyugtató érzés vesz körül.

Spiritusz nemcsak a pálinkában!
Mindenki a spirituális belső erő (kundalini) birtokában születik, és egy olyan belső rendszerrel, amihez ha hozzáférünk, lehetővé teszi számunkra, hogy meditáljunk, és kapcsolatba kerüljünk belső énünkkel.

finomtest
Amint az önvalónkkal azonosulunk a kundalini magától kezd felemelkedni a keresztcsontból a gerincoszlop mentén a fejtetőig, megvilágítva a finomtestet (energiacsatornákat és központokat). Ez által olyan belső tulajdonságok ébrednek fel, mint az ártatlanság, belső béke, szeretet, kívülállás, megbocsátás.


Ezt a módszert az indiai születésű egyszerű háziasszony és családanya, Shri Mataji dolgozta ki és hozta nyilvánosságra 1970 májusában. Shri Mataji bármily egyszerű életet is élt, már gyermekkorától tisztában volt küldetésével, és miután családi kötelességének eleget tett, mélyebben foglalkozott a lelkiséggel és az emberiség spirituális fejlődésével. Ezt az egyszerű módszert 40 éven keresztül tanította a világ különböző tájain és mondhatni ajándékként hagyta ránk.

Shri Mataji
A sahaja jógát szinte bárki gyakorolhatja korhatártól, nemtől, nemzetiségtől függetlenül.
Pszichés betegségben szenvedőknek csak felügyelet alatt ajánlhatjuk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...