Tavaszi vitaminbomba


Szia!


spenót - paraj
Gyorsan mondom a mondandóm, mert nagyon ketyeg az óra. Még ez a hét és lassan elbúcsuzunk a tavasztól és a tavasz egyik vitaminbombájától, a "zöldségesen finom" spenóttól is. A kedvenc hónapom a május, na de hát ez van, ne bánkódjunk jövőre is lesz május :)

Te mint nagy góbé, gondolom, hogy imádod a jó szalonnát, a fincsi kolbászt, a füstölt oldalast, de halihó, azt télen szoktuk enni, amikor kint minusz 20 fok van. Most az illatos, színes tavaszban itt van a spenót vagy te parajnak nevezed, mindegy, a Popeye kedvence.

Bevallom, gyerekkoromban én is utáltam a spenótfőzeléket, ahogy József Attila is. Nézzd csak meg, miről álmodik a tányéra láttán :)

A SPENÓT


Popeye
Nagy, méla bánat alvad a szivemben
A tányér fenekén meg a spenót
Mint vén kisasszony, nyugovóra hajolt
Porcellán-álmu kínos enyhületben
Bús gőze száll, mint sóhajtás ha lebben
Vánnyadt ajakról várva a hajót,
Melyről az irígy, szűk szavú derót
Húsz éve adott hírt, csóknál is szebben.
Azóta vár szegény a sír-gyomorra,
És lassan süllyedeznek a napok,
Ó szerelem, tejföl, tojás és orja!
Kit szalvétámba titkon kaparok,
Mig szívemről verejték-csöpp aláhull,
Mint bús magad a szenvedő kanálrul.

József Attila


Na de van egy jó hírem, a főzeléket nagy ívben elkerülő góbéknak!

Rengeteg más módon is el lehet készíteni a spenótot, például salátának. Nagyon fincsi és egyszerű elkészíteni! Még egy férfi is képes elkészíteni.

Csak meg kell mosd a spenótot (olvastam egy jó tippet a neten, jó módszer a külömböző szennyeződések, mikroorganizmusok eltüntetésere, ha egy vizzel telt edénybe egy kis almaecetet vagy sima ecetet teszel és a spenótleveleket ázni hagyod 10 percig) majd minden zöldséget össze kell vágj ami a konyhádban van egy nagy tálba, egy kis oliva olajjal gazdagíthatod és kész is a mestermű. Egyszerű nem?


Gondolom, már a szádon van a szó, hogy "jó, jó de ez csak zőccség".


szülinapi ajándék-reggeli
Hát ehhez bármilyen husi talál, szóval gond egy szál se. Én például a Zsombi szülinapjára, reggelire a saláta mellé egy szív alakú virslit és tükörtojást készítettem. A virslit én formáltam meg szív alakura úgy, hogy félbehasítottam, de ügyeltem, hogy a két vége maradjon meg, kiformáltam a szív alakot, majd az egyik végét fogpiszkálóval összetűztem, a közepébe egy tojást tettem.


Szóval csak fantázia kell hozzá!

A múlt héten amikor Áronéknál voltunk, Áron nagyon fincsi spenótturmixot készített a tavasz sztárgyümölcsével, eperrel. Reméljük megosztja a receptét itt a blogban :)


Nosza, ne facebookozz, irány a piac! Már nemsokáig van ez a vitaminbomba!

6 megjegyzés:

  1. Én inkább maradok az epernél.:-))

    VálaszTörlés
  2. Kitűnő a spenót ,nálunk a salátával bélmosónak nevezik,az a gond vele ,hogy ha ilyent fogyasztasz nem nagyon megy a kasza.Azért köszönjük néha szükséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor bele kell vágni egy kis szalonnát.:-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...