A Válsztások Éve 2016

Igen a Választások Éve, ez az év...

Minden nap több száz vagy ezer dolog közöl kell döntenünk, még akkor is amikor nem tudatosítjuk.
Az egészen apró dolgoktól, hogy mit veszünk fel, mit reggelizzünk, vigyünk-e magunkkal esernyőt, taxival vagy gyalog menjünk a munkahelyre egészen a pénzügyi vagy a politikai kérdésekben.
Szinte minden percben döntünk, választunk és persze ezzel együtt viseljük a következményeit a döntéseinknek.

Voltál már úgy, hogy tudtad, érezted, hogy az "A" dolgot kell választanod, de te mégis a "B"-t választottad?
Na ez az intuició, én már sokszor megjártam, hogy tudtam, hogy a másikat kell választanom, de mégse úgy tettem, később viseltem is a következményeket :-)
Ezért egy ideje figyelek a megérzéseimre, nem szoktak cserben hagyni.


Én a múlt héten tudatosítottam, (kénytelen voltam észrevenni, a Facebookon annyi megosztás szólt a témáról, ja és telefonon is értesítettek) hogy vasárnap önkormányzati választások lesznek.
Régebb még egyetemista koromban részt vettem több politikai kampányban, sőt a választási bizottságban is.
Egy ideje nem foglalkozom a politikával, de nem azt mondom, hogy nem érdekel, nagyon is érdekel, csak ennyire nem szeretnék belefolyni, így nem is tudtam az új törvénymódosításokról, mindaddig amíg egy kicsit nem néztem utánna. ITT pár sort olvashatsz, ha érdekel a téma.


Most nézzük makrószinten a témát.

Mindenkit érint minden döntés, minden választás, mert minden ember egy csepp az óceánban, szóval az nem igaz, hogy mi túl kicsik vagyunk, vagy mi úgysem tudunk változtatni az ország dolgain, vagy az ehhez hasonló kijelentések, amelyek mind az egó önsajnálatából fakadnak.
Persze tény, hogy lehetnének becsületesebb, dharmikusabb vezetőink, képviselőink.
Keleten az erényes embert dharmikusnak nevezik, ez a tulajdonság nagyon fontos egy vezető jellemében, akár politikai akár vallási vagy spirituális szinten töltsön be szerepet.
A dharmáról és az ehhez kapcsolódó csakráról ITT olvashatsz bővebben.


Szókratész
A politikai vezetők, akárcsak a spirituális guruk lehetnek igazi mesterek vagy úgynevezett "üvegguruk". Utóbbiakról nem sokat érdemes szólni, csupán idő kérdése a lebukásuk.
Ellenben az igazi mesterek tanításai, akiket biztosan ismersz még ha nem is gondoltál volna egyből rájuk, örökérvényűek, ilyen például Mózes, Mohamed, Ábrahám, de ide sorolhatjuk Konfuciuszt, Zarathusztrát vagy Lao-Ce-t és Szókratészt is.
Róluk és a többi ősi mesterről bővebben ITT olvashatsz.Én bízok benne, hogy lesznek még olyan erényes vezetőink, politikusaink mint az előbb felsoroltak, vagy olyanok akik okosan, szívvel- lélekkel képviselik a közösségüket és semmiképp nem az egójuk fényezéséért töltenek be magas pozíciót.

Tegyünk mi is ennek érdekében, vállaljunk felelősséget úgy politikai, mint a spirituális, vagy életünk más területein.


Ne feledd, a döntéseidkor a belső hang mindig megsúgja a helyes választ, csak hagydd! ;-)


Bea
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...