Indulhatunk?


Amikor egy hosszabb útra kelünk, kirándulunk vagy elutazunk nagyon kell tudjunk szelektálni, hogy mit vigyünk magunkkal, főleg ha a hegyekbe indulunk. Sok kacatot nem érdemes magunkkal cipelni, mert hamar kidobhatjuk a nyelvünk.

Ha olvastad az előző bejegyzést, akkor láttad, hogy egy hosszabb spirituális utazásra szeretnénk meghívni. Egy kellemes útra, olyan kék útvonalon. Ha szeretsz a hegyekben mászkálni, tudhatod, hogy a kék jelzés könyebb, nem túl extrém útvonal, azt mindenki meg tudja járni, akiben van kellő akarat és tisztelet az Út iránt. Így induláskor azt tanácsolom, hogy csak a NAGYON FONTOS dolgokat hozd magaddal, minden egyebet hagyj otthon! Természetesen te kell eldöntsd, hogy mi neked a fontos, de én azt mondanám, hogy a régi sérelmeid, haragod, a bűntudatod semmiképp ne hozdd magaddal, azok aztán igazán csak nehezítenék az utad. Ezek ugyanolyan felesleges cuccok, mint a csajoknál a piperecikkek sátorozáskor, vagy túrázáskor.

Na szóval, amikor csomagolsz gondold végig, hogy mi az ami nagyon, nagyon kell, ami nélkül nem lennél meg. Ha végiggondolod a sort, hogy mi az ami nélkülözhetetlen, rájösz, hogy minimális dolgok kellenek az útra, egy kis meleg ruha, esetleg kis hamubasült pogácsa, na jó ha nem szereted akkor valami más elemózsia. Székelyföldön járva még vizet sem kell cipelj magaddal, esetleg csak egy kis kulacsot, mert lépten-nyomon, finomabbnál finomabb borvizeket, forrásokat lelhetsz az utadon. Olyan kevés kell a boldogsághoz, vagy te nem így gondolod?

Egy hosszabb túra engem is érdekel, biztosan hallottál már róla, mert sokan járnak Székelyföldről is az El Caminora, a Szent Jakab útjára, ami egy keresztény, spirituális utazás.

Ha érdekel a túra és nagyon szép vidékeket szeretnél látni, akkor ajánlok egy jó filmet a Caminoról.

http://meditacionk.blogspot.ro/2012/10/vandorut.html

Én szívesen elmennék, de igazából a spirituális utakhoz, amely során tulajdonképpen saját magadat akarod felfedezni, nem kell fizikailag elutazni, cipekedni, gyalogolni, túrázni, elég ha otthon a nappaliban leülsz a melegben és megpróbálod elengedni a gondolataid, meditálni. Itt ki is próbálhatod, s elutazhatsz a legszebb egzotikus útra, a Saját Magad Szigetére. Jó hely :)

http://gobemeditacio.blogspot.ro/p/meditaciok.html

Ha van összesen tíz perced, akkor hagyd félbe a mosogatást, barkácsolást, facebookolást és indulj el az Úton!

Szia, még találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...