SPÁrta Szovátán

Erősen izzasztó meditáció


Szaunáztál-e már? Tudod-e mire jó az?

góbé meditáció : danubiusz hotelben
megérkeztünk
Persze hogy tudom, hogy tudod mi az, no de azért engedd meg nekem, hogy bőcsködjek egy kicsit.

Az egész ám úgy kezdődött, hogy a kolozsvári cég, ahol dikicselem a számítógépes programokat, csapatépítést hírdetett. Ígyhát nagyjából az egy irodában dolgozók elmehettek valamerre dorbézolni a cég pénzén. Na azért nem kell épp csillagászati összegekre gondolni.

Így esett végül a választás Szovátára, merthát én is megaszontam, hogy márpedig olyan helyre menjünk, ahol lehet lazítani, s van szauna es. És volt is a Danubiusz hotelben, ahol egy napot töltöttünk.


góbé meditáció : kávé, cappuccino
kávé, cappucciono

Finom kapuccsínó, SPA meg vellnessz, buborékos fürdő, dzsakuzzi, locsi-pocsi, meleg sós medence, langyos sós medence, gőzfürdő, langyos szauna, meleg szauna és a klasszikus finn száraz szauna. Egyszóval SPÁrta! Érdemes bandukolni egyik helyről a másikra, ázzon a testy.

góbé meditáció : bugyogásra várva
dzsakuzzi, bugyogásra várva

No de visszatérve a száraz finn szaunára, merthát kicsit elkanyarodtunk.. 

Te, azt vettem észre magamon, hogy ahogy ott ültem benn, az első 2-3 percben elkezdtem fázni, aztán a hetedik perc körül kezdtem bemelegedni. Az első menet az egy bemelegítő volt, lehetséges hogy nem volt meg a kellő hőmérséklet. Aztán be a hideg dézsába, zsupsz, s pihenés.
Na ez az. A második alkalommal már beindult rendesen az izzadás, az igazi verejtékezés, amikor már pallni lehetett a testről a sikamlós nedvet. És eztán jött a második hidegvizes csobbanás majd a pihenés.

Ekkor éreztem azt, hogy teljes mértékben elszállnak a gondolatok, s marad az a kellemes pihentető állapot, mely szinte felér egy meditációval. Nincsenek gondolatok, nincs akarás. Ezért fura is azoknak akik össze-vissza pörögnek, hogy gondolat- és akarásképtelenné válnak.

góbé meditáció : pihenés
pihenés

Merthát a vér kitódul a periférikus részekre, így kevesebb jut a koponyába. Ekkor meg jól lehet lazítani, élvezni a semmittevést.
Nem épp úgy mint a munkahelyen, miután degeszre eszed magad ebédkor s utána dolgozni kell, de nincs energia, mert a vér nagy része a gyomorba áramlik. Akkor is aludnál el s persze hogy kell a kávé.

De ha már a kajára tereltem a figyelmed, elárulom, hogy a hotel vendéglőjében svédasztal van, annyit tolhatsz magadba amennyi beléd fér, csak bírjad utána az emésztést. És ráadásul fincsi is.

kaja

góbé meditáció : biliárd
biliárd

góbé meditáció : táblé
táblé

Szóval tök jó volt ez a kiruccanás Szovátára, az izzadás, a locsi-pocsi, az áztatás, a biliárdozás, ping-pong, álösszetett szavak kitalálása, táblé (backgammon), s végezetül a Medve tó körbejárása.

góbé meditáció : medve tó
medve tó

góbé meditáció: szováta csapatépítés
csapat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...