A történelmet most írjuk

viszont a megtörténtet tanítják


Képzeld el, újév másodnapján Szentgyörgyről Udvarhely fele tartva Timivel megálltunk Csíkszeredában. Volt egy kis elintéznivalóm az egyik munkatársammal és emellett felkerestük Zitát, valami apróságot tartogattunk számára.

csíkszereda makovecz templomZitusról érdemes megjegyeznem, hogy egy képkeretező műhelyt vezet szorgalmasan, ahol egy képgalériának is otthont ad. Nagyon kellemes hely, a Makovecz templom mellett található. Mindig amikor bemegyek (igaz évente kb. egyszer) egy otthonias jóérzés fog el, a felaggatott képek között pedig általában lelek egy-egy tetszetőset.


No de eztán meghívott minket egy teára, illetve egy kappuccsínóra az egyik kávézóba, és egy órácskát elbeszélgettünk az elmúlt idők eseményeiről, az óév búcsúztatójáról, az újév terveiről, utazásokról, kirándulásokról. Persze mi is elmeséltük milyen varázslatos világban éltünk, hisz A gyűrűk ura trilógiát újranéztük ünnepek között, és emellett még a Momo-t is olvasgattuk. Így csak duvadtak egymás után az ötletek, az élmények, amikor valamilyen úton módon egy pillanatra a történelem is szóba került Zita csak nevetve mondott egy kurtát, de mellbevágót:
Igen, de hisz a történelmet Most írjuk.

góbémeditáció : a történelmet most írjukÉs mily igaz, minden pillanatban teremtünk valamit, legyen az jó, legyen az rossz. És minden pillanatban ott az élet, az emberek közötti kapcsolat, az emberség, a szeretet és a jóleső csevegés. Legyen az otthon vagy akár bevásárláskor sorban állva a kasszánál.

Ne vesztegesd az idődet, keresd fel régen látott komáidat, ismerőseidet és beszélgess el velük, kellemesen rájuk fordítva figyelmedet.

A történelmet te is most firkantod, a saját könyved lapjaira, légy türelmes, nincs értelme a múlton töprengeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...