[Beszámoló] Az első góbémeditációs tábor

Meditáció Székelyföld peremén


Kászonok

Hát szerussz!

Ismét itt vagyunk, a góbémeditálók.
Nagyon remélem, hogy kellemesen és hasznosan teltek napjaid a múlt héten, ha nem találkoztunk volna a táborban.. jaj, lelőttem a poént, mostmár muszály lesz elmondanom mindent.

A térség


Lucos panzió
Szóval, mint tudod, de ha nem akkor most mondom, hogy múlt héten ahajt, a Nyergestetőn túl, Kászonfeltízen tartottuk az első góbémeditációs tábort, és nem is akárhol, hanem a Lucos Panzióban. Mielőtt belemennék a részletekbe, előbb elmesélnék néhány dolgot erről a helyről.

Úgy képzeld el, mint egy szép zöld tájat, egy medencetérséget, melyet mezők, dombok, hegyek, erdők vesznek körül. Ez a térség úgy Erdély, mint Székelyföld egyik legkeletibb csücske. Innen már a kárpáti gerincen át az út Moldva felé visz.

De ebben a mesebeli tájban és méghozzá Kászonfeltíz határában találjuk a Lucos Panziót. Biza ezt a panziót nem akármilyen emberek működtetik, hanem a dolgos, tettrekész és nem utolsó sorban szeretetteljes Balázsi család!

második fogás :-)
Az étel nagy részét ők termelik meg és készítik el, házi tojás, házi szalonna, kolbász, kenyér, zöldségek, lekvárok, házi tej, házi vaj, zakuszka, különféle tartalmas levesek, másodikok, sütik.. hát már nem győzöm sorolni és hirtelen össze is futott a nyál a számban visszagondolva a kosztra. Sőt mi több peccslekvár is került az asztalra minden reggel!

kenyérsütés

A panzió nagyon tiszta, rendezett, mellette az udvaron sátorozni is lehet.. ha alkalmad lesz arra járni ki ne hagyd!

A tábor

figyelsz?
Hadd szóljak néhány szót röviden a táborról, mert már megint elkalandoztam.

Az egy hetet úgy próbáltam vasmarokkal beütemezni, hogy legyenek keményebb napok, amikor több az információ és a bemutató, illetve legyenek lazább napok..

És hogy illik kezdeni az összejövetelt? 
Hát egyből fejest a mélyvízbe. Aki jelen volt, bemutatkozott, majd kezdetét vette egy 3 órás (hamar eltelt) interaktív bemutató a különféle spirituális irányzatokról.

Aztán mindenki felírt egy cetlire néhány olyan helyzetet vagy problémát, amivel többször szembesült az utóbbi időben. Ezeket a cetliket felragasztottuk egymás mellé, és ott hagytuk több napig.

Ezen kívül a hét többi napján bemutattuk a finomrendszer ábrát és a hozzá tartozó energiákat, energiacsatornákat, energiaközpontokat, tulajdonságokat.. tudod, mint a csíki programsorozaton, csak másképp, valamivel szabadabban :-)

a lányok is fociznak errefelé!


háát
Tornáztunk, meditáltunk, fociztunk, játszottunk, dolgoztunk egymáson, megpróbáltunk néhány sahaj dalt elénekelni, filmet is néztünk és Shri Mataji beszédeiből néhány részletet megtekintettünk.
Ezen kívül voltak tisztítógyakorlatok is, egyszerű mantrázgatások, lábáztatás.
A meditációkat felváltva tartottuk, Bea, Huba, Zsombi, édesanyám, és én.

Egyik nap T. Kovács Áron vezetésével elkirándultunk a Fehérkő forrásig, mely alkalommal a kis közösség jobban összerázódott.

túra

fehérkő - forrás
Egy másik este, miután a torokcsakrához tartozó kollektív és közösségérzetről volt szó, ugyancsak Áron egy képzeletbeli utazásra invitált egy távoli ökofaluba, mely személyes élményeken alapult, majd képeket mutatott a tavalyi Krishnavölgyben megrendezett európai ökofalu találkozóról.

A tábor vége felé elővettük a cetliket és csapatmunkával próbáltunk rájuk megoldást találni. Szerintem nagyon jól sikerült rálátni a problémák okaira.. ekkor biza már a tükörbe kellett nézni, de a tanulságot mindenki saját magának vonta le.

gondok? megoldások!
úgy is lehet mondani, hogy...
szerintünk azt kellene tenned ...
márpedig ez így van :-)


Az utolsó este elkezdtünk klasszikus magyar dalokat énekelni, mely később átment népdaléneklésbe, majd viccelődésbe, beszélgetésbe :-)

könyvjelző


ajándékok
Július 7.-én zárult a tábor, minden résztvevő emlékbe hazavihetett egy könyvjelzőt, melyet Huba szerkesztett, és ..

.. és én is, mint főszervező főkolompos ajándékba kaptam az összes résztvevőtől egy Kászonokról szóló könyvet, egy nagyon érdekes díszítésű kerámia óralapot, mézespogácsát, tavirózsa alakú gyertyát és egy képeslapot a következő idézettel:
"Minden titok Nagyasszonya vigyázó két szemed óvjon
 Nap-atyánk arany fényében, bőségben, szeretetben."

még mielőtt mennénk

Köszönet a résztvevőknek és neked is kedves olvasó, akik részt vettetek vagy tudomást szereztetek az eseményről. Hogy lesz-e még hasonló tábor, az már a jövő zenéje, de ez már a Te vágyadtól is függ.

Végezetül legyen egy diavetítés a képekről. Isten áldjon!

2 megjegyzés:

  1. Jövőre a világ kincséért sem hagyom ki az most már biztos,Egy dolog ami a lényeg ,nem gond ha a hatvan évet elmúltam??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. korhatárt nem ösmerünk :-) úgyhogy előjegyezheted magad...

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...