Unod a banánt?


Szia!   


katicabogár
Húúú épp készülsz a nyári vakációra? Akkor Remélem nem zavartalak meg a csomagolásban. Merre mész a tengerre vagy a hegyekbe? Mindkettő nagyon jó választás de a legjobbat azok választották, akik az Első Góbémeditációs táborban vettek részt a Kászonokban, ahogy már láthattad az előző bejegyzésben a gyönyörű fotókat és a jó hangulatot.
Sebaj, jövőre is lesz ha minden igaz!


Most egy másik, kevésbé kellemes témáról szeretnék beszélni veled, ami pár napja velem történt, de biztos vagyok benne, hogy veled is előfordult már jópárszor.

Szóval az előző hétvége amolyan nyugis hétvégének számított, amikor különösebb tervünk nem volt, nem volt egy úticél kinézve, hogy na most oda megyek sétálni, úszni, mászni, túrázni, enni....ilyenek, hanem csak úgy reggel felkeltem és itt kezdődött a baj, figyelj!
Arra gondoltam, hogy  ó megint reggel van, ó megint éhes vagyok, ó megint kell csináljak reggelit, ó kell meditáljak........... és közben meg nem volt kedvem semmihez, ugye volt már ilyen veled is?


Ez akkor történik meg, amikor a finom energia rendszerünkben úgymond a bal oldali kék energiacsatornára megyünk át, itt láthatod az ábrát:
http://gobemeditacio.blogspot.ro/p/sahaja-joga.html.



Erre a problámára több megoldás is van, de sajnos akkor én egyiket sem alkalmaztam, hanem hagytam magam, hogy sodorjon ez a langyos, ringató, "unom az egészet" nevű hullám, a drága letargia.
És ez a kedves hullám elvitt engem egészen a harag és düh tengeréig, amiben a férjem Zsombor, nem szívesen úszkált, sőt mondta, hogy ideje lenne kiszállnom ebből a helyzetből és kicsit másképp nézni a dolgokat.

Jujj, bocsi, szinte elírtam a dolgokat, mert egy manó állandóan zavar. Igen, igen jól látod, egy manó. Folyamatosan zavar, azt akarja, hogy róla írjak. Még ilyet! A kis huncut! De megbeszéltem vele, hogy a következő bejegyzésbe mesélek róla. Kiváncsi vagy mi?


Na akkor térjünk vissza a témánkra. Te mit szoktál tenni, ha unod a banánt? Veszel egy Snickers csokit? Nem rossz, meg kell próbálni, szerintem segít. Most a nyári napokra a Snickers fagyit is ajánlom. Isteni finom! Most olvasom a neten, hogy Skóciában egy Chip Bar nevezetű pasi kitalálta a rántott Snickerst. Hogy mik vannak! Itt elolvashatod a receptet is:
http://divany.hu/alapkonyha/2013/01/24/rantott_csoki/


Na most megint dörömböl ez a manó, hogy adjak neki is Snickerst, mert ő nagyon szereti. "Jó, jó csak épp befejezem ezt a bejegyzést". 

Szóval még mielőtt leszaládnál a boltba egy Snickersért, én így utólag nagy hős vagyok, tudok adni 3 tanácsot, amelyek nem az én, hanem egy nagyon kedves, több mint húsz éve meditáló ismerősöm, a Buci bácsi tanácsai arra az esetre, ha az ember unja magát, a környezetét, az életét.


  •  Ajánlom, hogy kicsit üljél le nyugodtan a kedvenc fotelodba, vegyél néhány mély lélegzetet és NE CSINÁLJ SEMMIT! Ne gondolkozz, ne beszélj, ne egyél, ne igyál......... egyszerűen élvezd, hogy nem csinálsz semmit. Ülj és ülj és ülj addig, amíg nem érzed azt, hogy milyen jó, hogy most nem csinálok semmit. :-)

  • Ha felálltál és nekifogsz egy dolognak, akkor CSAK ARRA A DOLOGRA KONCENTRÁLJ! Ha mosogatsz csak arra figyelj, ha fúrod a fát, akkor csak arra, ha kaszálsz, akkor csak arra a mozdulatra figyelj, mert ha egy dolgot csinálsz és több minden kavarog a  fejedben akkor az energiát használsz el és attól leszel fáradt, nem lesz energiád és jön a drága letargia.



  • Emlékezz arra, hogy MINDEN DOLOG az életedben ami körülvesz SZERETETBŐL van, a szeretet alkotta a ceruzát, az asztalt, a hűtőt, a csavart, a mosogatórongyot de még a szemeteskosarat is! Akkor, hogy lehet unalmas, monoton, egyhangú az élet? 

Ezek egyszerű praktikák, amelyeket gyorsan alkalmazhatsz, de ajánlom figyelmedbe a Shri Mataji álltal ajánlott megoldásokat is, mint például a lábáztatás sós meleg vízben, vagy a gyertyás meditáció, (ezekről szó volt a csíkszeredai programsorozatokon, itt nézheted meg: http://gobemeditacio.blogspot.ro/search/label/cs%C3%ADkszeredai%20programsorozat%202013) ami nagyon jó hatással van a bal oldali energiacsatorna felmelegítésére és a letargia legyőzésére.

Ha van valamilyen bevált recepted a megszokottság, letargia legyőzésére akkor légyszi írd meg, nagyon kiváncsi vagyok!

Most tényleg mennem kell, mert ez a manócska már nagyon türelmetlen.

Szép, aktív napokat Neked!









4 megjegyzés:

  1. Köszönöm ,nagyon hasznos figyelmeztetés ,hiszen az ember néha feledékeny ,és átmegy a szomorúságba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, néha megesik, hogy az ember elesik, de a fontos az, hogy fel tudjon állni.

      Törlés
  2. Unalom,és megszokás ellen jó a változtatás,és a spontán kitalált dolgok.
    Szabad levegőn séta,biciklizés ,kirándulás,ja ,de nem mindig a megszokott útvonalon..A természetben gyönyörködés,szemlélődés.,lábáztatással egybekötve,csodálatosan feltöltő hatású.
    Mindig törekedjünk tudatosan az élet minden területén a kreativitásra,és megujulásra ,pl főzés ,sütés.munkánk ,hobbink területén .is.
    Üdv:Gabi

    VálaszTörlés
  3. Így van Gabi! Köszi a tippeket! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...